رییس دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: انجام ماساژهای معمولی در افراد سالم میتواند موجب تقویت عملکرد ریهها در پیشگیری از بیماری کرونا شود.
دکتر مهدی یوسفی روز چهارشنبه با بیان این مطلب در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: انجام ماساژ در ناحیه پشت، گردن به سمت پایین و اطراف ستون فقرات میتواند در بهبود گردش خون و خونرسانی و در نتیجه پیشگیری از کرونا تاثیرگذار باشد.
وی ادامه داد: هر اقدامی که باعث افزایش سیستم ایمنی یا تقویت بنیه بدنی شود احتمال ابتلا به کرونا را کمتر میکند که خواب کافی، وزش منظم و تغذیه مناسب از جمله راهکارهای افزایش سیستم ایمنی و تقویت بنیه بدنی است.
این متخصص طب سنتی افزود: انجام حجامت که این روزها در فضای مجازی برای پیشگیری از کرونا بازتاب داشته است، هیچ تاثیری در درمان و کنترل این بیماری ندارد بنابراین هیچ ضرورتی به ویژه در شرایط حال حاضر جامعه برای انجام حجامت وجود ندارد.
یوسفی افزود: در شرایط کنونی بهترین راهکار پیشگیری از بیماری کووید-۱۹، رعایت اصول بهداشتی، خود مراقبتی، اجتناب از حضور در اماکن عمومی تا حد امکان و شست و شوی مکرر دستهاست.
وی ادامه داد: در فضای مجازی برخی از داروها با نام فرآوردههای طب سنتی و یا اسلامی به عنوان داروهای موثر در درمان و یا کنترل بیماری کرونا معرفی شدهاند، در حالی که شواهد علمی هیچ یک از این داروها را تایید نمیکند، زیرا در هزار سال پیش بیماری ای با نام کرونا وجود نداشته است که ما بخواهیم بر اساس آن روایت اختصاصی در این زمینه را استخراج و دارویی را در حوزه طب سنتی با استناد به آن تولید و به بیماران ارائه دهیم.
دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد از سال ۱۳۸۹ فعالیت خود را آغاز کرده است و در این مدت ۱۰ دوره پذیرش دانشجو در این دانشکده انجام شده است.
بر اساس آخرین آمار رسمی تاکنون ۱۷۵ هزار و ۹۲۷ نفر در ایران به بیماری کرونا مبتلا شدهاند. این بیماری تاکنون جان هشت هزار و ۴۲۵ تن را در کشورمان گرفته است. همچنین تاکنون ۱۳۸ هزار و ۴۵۷ نفر از مبتلایان به کرونا در ایران بهبود یافتهاند.
“پاندمی کرونا” تاکنون در سطح جهان هفت میلیون و ۲۱۶ هزار و ۲۵۲ نفر را بیمار کرده و جان ۴۰۹ هزار و ۹۲ تن را در ۲۱۲ کشور گرفته است. سه میلیون و ۵۵۲ هزار و ۳۳۳ نفر از افراد مبتلا به کرونا در سطح جهان تاکنون درمان شدهاند.